Alte Publicații

2022

Potato production in Eastern Europe (Romania, Republic of Moldova, Russia and Hungary), Chapter 21 in Potato Production Worldwide, Editor(s): Mehmet Emin Çalișkan, Allah Bakhsh, Khawar Jabran
Autor: Floriana Maria Ștefan, S.C. Chiru, P. Iliev, Irina Ilieva, S.V. Zhevora, E.V. Oves, Z. Polgar, Ștefania Balogh
Editura: AcademicPres, Cluj Napoca, 2022, ISBN: 978-0-12-822925-5, Pages 381-395, https://doi.org/10.1016/B978-0-12-822925-5.00005-0

Utilizarea Tehnologie specifica de control integrat al bolilor foliare si de depozit
Autor: Hermeziu Manuela
Editura: AcademicPres, Cluj Napoca, 2022, ISBN 978-973-744-940-5

Ghid de bune practici la cultura cartofului privind controlul integrat al bolilor foliare si de depozit
Autor: Hermeziu Manuela
Editura: AcademicPres, Cluj Napoca, 2022, ISBN 978-973-744-974-0

Afidele (paduchii de plantă) biologie, monografie, identificare speci – GHID  pentru identificarea afidelor din cultura de cartof
Autor: Daniela Donescu, Nina Bărăscu, Vistor Donescu
Editura: AcademicPres, Cluj Napoca, 2022, ISBN 978-973-744-977-1

Ghid de bune practici privind modul de aplicare amendamentelor si dozelor de nămol tehnologic recomandate în vederea corectării pH-ului acid al solulrilor
Autor: Ioan Gherman, Victor Donescu, Diana Petre, Carmen Chelmea
Editura: ArcSolei, 2022, ISBN 978-973-0-037508-4

Ghid tehnologic pentru îngrășarea broilerului de curcă
Autor: Emil Neacsa, Virgil Nițu, Carmen Mihaela Chelmea
Editura: AcademicPres, Cluj Napoca, 2022, ISBN 978-973-744-972-6

2021

Compuși chimici și biochimici din alimente 
Autori: Bădărău Carmen Liliana
Editura: Editura Universității Transilvania din Brașov, ISBN: 978-606-191442-5

Societatea Română de Etnofarmacologie, Momente de bilanț, Proiecte de perspectivă
Autori: Angela Mărculescu, Gheorghe Olteanu
Editura: Brașov 2021, ISBN 978-973-0-34593-2

2019

Metode enzimatice și imunologice de analiză. Note de curs
Autori: Bădărău Carmen Liliana
Editura: Editura Universității Transilvania din Brașov, ISBN 978-606-19-1071-7

2018

Ghid de bune practici agricole și de mediu în domeniul optimizării tehnologiei de cultivare a cartofului dulce
Autor: Diaconu Aurelia, Drăghici Reta, Cioloca Mihaela, Boiu Sicuia Oana, Mohora Angela, Croitoru Mihaela, Paraschiv Alina, Drăghici Iulian, Dima Milica, Coteț Gheorghe
Editura: Editura SITECH, Craiova, 2018, ISBN: 978-606-11-6626-8

Aplicații ale chimiei coloidale în industria alimentară. Coloizi alimentari
Autor: Bădărău Carmen Liliana
Editura: Universității Transilvania din Brașov, 2018, ISBN 978-606-19-1071-7

Utilizarea metodei hidroponice de cultură pentru obținerea minituberculilor de cartof
Autor: Andreea Tican
Editura: Universității Transilvania din Brașov, 2018, ISBN 978-606-19-0981-0

Aspecte generale privind cultivarea in vitro a cartofului dulce (Ipomea batatas L.)
Autori: Mihaela Cioloca, Andreea Tican, Monica Popa
Editura: Art Soleil Braşov, 2018, ISBN 978-973-0-27637-4

Ghid de bune practici pentru producerea si recoltarea sfeclei de zahăr Brașov
Editura: 2018, ISBN 978-9730-28283-2
Autori: Ioan Gherman, Daniela Donescu, Victor Donescu

2017

Tehnologia producerii minituberculilor de cartof pentru sămânţă în sistem hidroponic, pornind de la multiplicarea in vitro –
Editura: 2017, ISBN
Autori: Tican Andreea, Chiru Nicoleta, Cioloca Mihaela

Brosura soiuri de cartof create la INCDCSZ Brasov

2016

TULPINILE NECROTICE ALE VIRUSULUI Y AL CARTOFULUI prezentare sintetica, repere documentare
Autori: Badarau C.L., Rakosy-Tican E., Aurori A., Chiru S.C.
Editura: Art Solei , Brasov, 2016

2015

BIOTEHNOLOGII ALIMENTARE. NOTE DE CURS
Autori: Badarau Carmen Liliana
Editura: Art Soleil, Brasov, 2015

Producerea cartofului pentru consum timpuriu în judetul Dâmbovita
Autori: Andreea NISTOR
Editura: Universitatii Transilvania din Brasov, Brasov, 2015

Producerea cartofului pentru amânta prin utilizarea tehnicilor „in vitro”
Autori:
Andreea NISTOR
Editura:
Universitatii Transilvania din Brasov, , 2015

2014

REZULTATE PRIVIND CULTIVAREA CARTOFULUI OBtINUT DIN SAMÂNTA BOTANICA ÎN ROMÂNIA
Autori: Mihaela CIOLOCA, Zoltan MOLNAR, Maria IANO?I, Ion BOZESAN
Editura: Editura Transilvania Expres, ISBN 978-606-634-111-0, Brasov, 2014

Producerea cartofului pentru consum timpuriu în judetul Dâmbovita
Autori: Andreea NISTOR
Editura: TIPOTEX , ISBN 978-606-19-0622-2, Brasov, 2014

COD DE BUNE PRACTICI AGRICOLE SI DE MEDIU
Autori: Nicoleta CHIRU, Andreea Marinela NISTOR, Mihaela Adriana CIOLOCA
Editura: TIPOTEX, Brasov, 2014

2013

Producerea minituberculilor de cartof prin metoda culturilor pe diferite substraturi industriale
Autori: Andreea NISTOR, Nicoleta CHIRU, Monica POPA
Editura: TRANSILVANIA EXPRES, ISBN 978-606-634-050-2, Brasov, 2013

Aspecte tehnologice privind producerea cartofului pe cale generativa
Autori: Mihaela Adriana CIOLOCA
Editura: TRANSILVANIA EXPRES, ISBN 978-606-634-049-6, Brasov, 2013

2012

Prof.dr.doc. Matei Berindei, 90 de ani de la nastere
Coordonatori: Sorin Claudian CHIRU, Gheorghe OLTEANU, Victor DONESCU
Editura: TRANSILVANIA EXPRES, ISBN 978-606-634-041-0, Brasov, 2012

Conservantii alimentari – limite si performante
Autori: MaRCULESCU Angela, BADARAU Carmen
Editura: Universitatii TRANSILVANIA, ISBN 978-606-19-0042-8, Brasov, 2012

Biochimia produselor alimentare
Autori: MARCULESCU Angela, BADARAU Carmen Liliana
Editura: Universitatii Transilvania din Brasov, Brasov, 2012

2010

Analiza filierei sectorului zahar în România – decalaje fata de Uniunea European?
Autori: A .Turek Rahoveanu, I.Gherman, , M.Toma ,Magdalena Turek,R. Taus
Editura: ARS ACADEMICA, ISBN 978-606-8017-54-9, Bucuretti, 2010

2008

CONFERENCE OF EUROPEAN ASSOCIATION FOR POTATO RESEARCH (Iulie 6 – 10.2008; Brasov;Romania) Potato for a changing world: 17-th triennial Conference of European Association for Potato Research
Autori: Sorin Chiru, Gheorghe Olteanu, Costel Aldea, Carmen B?d?r?u
Editura: Universitatii TRANSILVANIA, Brasov, 2008

Horticultura României de-a lungul timpului
Autori: Stefan N., Glaman Gh., Oslobeanu M., Pomohaci n., Popescu V., Rusu C
Editura: Academiei Române, ISBN 973-27-1732-5, Bucuresti, 2008

Hortus, nr. 10, Productia si cercetarea stiintifica la cultura cartofului din România în contextul european actual Hortus, nr. 10
Autori: Chiru S., Olteanu Gh. Asanache Elena Laura
Editura: Agricol?, ISBN 978-973-87656-5-8, 55-60, Bucuresti, 2008

AFIDELE (Insecta, Homoptera) din România, plantele gazda, limitatorii naturali si modalitati de reducere a populatiilor
Autori: Ciochia, V., Moise, C., Mustata, Gh., Mustata, M., Maniu, C., St?nescu, C., Teodorescu, I., Buiuc, M., Toader, V. & Donescu, D.
Editura: Pelecanus, ISBN 978-973-87505-5-5, Brasov, 2008

Tehnologie modernizata pentru plantele agricole specifice din tara Bârsei, cultivate în rotatii, cu scopul instalarii starii de agroclimax
Autori: Gh. Clotan, V. Mocanu, V Cardasol, I. Gherman, R. Taus, Victoria Mocanu
Editura: Tipotex , Brasov, 2008

2007

Sesiune stiintifica: 40 de ani de cercetare stiintifica la cartof si sfecla de zahar (1967 – 2007)
Coordonatori: Sorin Claudian Chiru
Autori: Gheorghe Olteanu, Victor Donescu
Editura: INCDCSZ, Brasov, 2007

2005

Combaterea integrata a bolilor si daunatorilor din cultura cartofului
Autori: Botoman Gheorghe, Ianosi Ioan Sigismund
Editura: VALAHIA, Bucuresti, 2005

Managementul tehnologic al culturilor si daunatorilor din cultura cartofului
Coordonatori: Sin Gheorghe
Autori: Chiru Sorin, Gherman Ioan
Editura: CERES, Bucuresti, 2005

2004

Combaterea buruienilor din culturile de cartof (ghid practic)
Autori: Ianosi Ioan Sigismund, Botoman Gheorghe
Editura: PHOENIX, Brasov, 2004

2003

Tehnologii in cultura ecologica – Cartof, Sfecla pentru zahar
Autori: Gavrila Morar, colab.
Editura: Risoprint ISBN: 973-656-551-3, Cluj-Napoca, 2003

2002

Bazele cultivarii cartofului pentru consum
Autori: Ianosi Ioan Sigismund
Editura: PHOENIX, Brasov, 2002

Cultura cartofului pentru consum
Autori: Ianosi Ioan Sigismund, Ianosi Maria Elena, Plamadeala Boris, Popescu Aurelian
Editura: PHOENIX, Brasov, 2002

2001

Managementul producerii cartofului
Autori: Nan I.
Editura: PHOENIX, Brasov, 2001

2000

Cartoful timpuriu si de vara
Coordonatori: Chichea Ion
Editura: ALMA, Craiova, 2000

Kis konyva burgonyarol
Autori:
Szabo I.
Editura:
PRISMA, , 2000

1999

Mana cartofului
Autori: Boris Plamadeala
Editura: CERES, Bucuresti, 1999

Plantarea mecanizata a cartofului
Autori: Popescu A., Ianosi S.
Editura: Universitatii TRANSILVANIA, Brasov, 1999

Cultura cartofului
Autori: Morar Gavril
Editura: Risoprint, ISBN 973-9464-14-9, Cluj-Napoca, 1999

1998

Substante naturale biologic active (vol III) Substantele pectice
Autori: Neamtu GAVRIL, Badarau Carmen Liliana
Editura: Genesis Tipo, ISBN 973-9387-08-X, Cluj-Napoca, 1998

1997

Memoratorul hortiviticol. Cultura cartofului
Autori: Ianosi S., Ianosi Maria, Bozesan I., Berindei M., Plamadeala B., Popescu A.
Editura: PATRONATUL HORTICULTURII DIN ROMANIA, Bucuresti, 1997

Cultura cartofului timpuriu
Autori: Berindei M.
Editura: Fermierul Român, Bucuresti, 1997

1996

Ghid practic de protectie a cartofului
Coordonatori: PlamadealaBoris
Autori: Daniela Donescu, Enoiu Maria, Frîncu Georgeta, Boris Plamadeala, Aurelian Popescu.
Editura: CERES, Bucureati, 1996

A burgonya termesztese
Autori: Berindei M.
Editura: Fermierul Român, Bucuresti, 1996

1995

Cultura cartofului
Autori: Berindei M.
Editura: Fermierul Român, Bucuresti, 1995

1989

Cultura cartofului în judetul Dolj
Autori: Chichea I., Schutz Maria, Diaconu Marin, Marinica D., Pomacu P.
Editura: Craiova, 1989

1987

Protectia cartofului. Boli, daunatori, buruieni
Coordonatori: Boris Plamadeala
Autori: Cojocaru Nicolae, Cupta Ion, Donescu Daniela, Enoiu Maria, Frîncu Georgeta, Gorea Tanasie, Olteanu Gheorghe, Piticas Gheorghe, Plamadeala Boris, Uszoges Andrei.
Editura: CERES, Bucuresti, 1987

Cartoful, banalitate sau miracol
Autori: Catelly T
Editura: CERES, Bucuresti, 1987

Ghidul fermierului. Cultura cartofului
Autori: Berindei M.
Editura: CERES, Bucuresti, 1985

1984

Cultura cartofului în gospodariile populatiei
Autori: Berindei M.
Editura: CERES, Bucuresti, 1984

1982

Mecanizarea lucrarilor în productia de cartof
Autori: Berindei M., Bria N., Bredt H., Cupsa I., Ianosi S., Muresan S., Blaga L., Dragusanu V., Frîncu Georgeta,Hagianu D., Lavric A., Man I.,Mezabrovsky I., Moteanu Fl., Popescu A., Stamate V., Uszeges A.
Editura: CERES, Bucuresti, 1982

1981

Eficienta cheltuielilor de productie la culturile de câmp
Autori: Socol I.
Editura: CERES, Bucuresti, 1981

1980

Protectia sfeclei de zahar
Autori: Ciochia V., Codrescu Ana, Dumitras Lucretia
Editura: CERES, Bucuresti, 1980

1977

Modernizarea tehnologiilor agricole. Cultura cartofului
Autori: Ieronim Socol
Editura: CERES, Bucuresti, 1977

Zonarea productiei de cartof
Autori: Berindei M.
Editura: CERES, Bucuresti, 1977

1976

Organizarea productiei de cartof în România
Autori: Ceausescu I., Berindei M.
Editura: CERES, Bucuresti, 1976

1969

Cartoful
Coordonatori: Constantinescu Ecaterina
Autori: Constantinescu Ecaterina, Velican V., Radulescu E, Berindei M., Slusanschi H., Bretan I., Catelly T., Pop I., Bretan Cecilia, Fodor I., Bria N., Tanasescu Eugenia
Editura: Agrosilvica, Bucuresti, 1969

Conditionarea si pastrarea produselor agricole
Autori: Bucurescu N., Hustiu I., Muresan S., Slusanschi H., Stanescu Z.
Editura: Agrosilvica, Bucuresti, 1969

1968

Agrotehnica cartofului
Autori: Berindei M.
Editura: Redactia revistelor agricole, 1968

1965

Cultura cartofului
Autori: Constantinescu Ecaterina, Berindei M., Torje D., Perceali GH.
Editura: Agrosilvica, Bucuresti, 1965

[/trx_accordion]

.vc_custom_1502446254953{margin-right: -50px !important;}

Loading

Sari la conținut