Alte Publicații
2022
Potato production in Eastern Europe (Romania, Republic of Moldova, Russia and Hungary), Chapter 21 in Potato Production Worldwide, Editor(s): Mehmet Emin Çalișkan, Allah Bakhsh, Khawar Jabran
Autor: Floriana Maria Ștefan, S.C. Chiru, P. Iliev, Irina Ilieva, S.V. Zhevora, E.V. Oves, Z. Polgar, Ștefania Balogh
Editura: AcademicPres, Cluj Napoca, 2022, ISBN: 978-0-12-822925-5, Pages 381-395, https://doi.org/10.1016/B978-0-12-822925-5.00005-0
Utilizarea Tehnologie specifica de control integrat al bolilor foliare si de depozit
Autor: Hermeziu Manuela
Editura: AcademicPres, Cluj Napoca, 2022, ISBN 978-973-744-940-5
Ghid de bune practici la cultura cartofului privind controlul integrat al bolilor foliare si de depozit
Autor: Hermeziu Manuela
Editura: AcademicPres, Cluj Napoca, 2022, ISBN 978-973-744-974-0
Afidele (paduchii de plantă) biologie, monografie, identificare speci – GHID pentru identificarea afidelor din cultura de cartof
Autor: Daniela Donescu, Nina Bărăscu, Vistor Donescu
Editura: AcademicPres, Cluj Napoca, 2022, ISBN 978-973-744-977-1
Ghid de bune practici privind modul de aplicare amendamentelor si dozelor de nămol tehnologic recomandate în vederea corectării pH-ului acid al solulrilor
Autor: Ioan Gherman, Victor Donescu, Diana Petre, Carmen Chelmea
Editura: ArcSolei, 2022, ISBN 978-973-0-037508-4
Ghid tehnologic pentru îngrășarea broilerului de curcă
Autor: Emil Neacsa, Virgil Nițu, Carmen Mihaela Chelmea
Editura: AcademicPres, Cluj Napoca, 2022, ISBN 978-973-744-972-6
2021
Compuși chimici și biochimici din alimente
Autori: Bădărău Carmen Liliana
Editura: Editura Universității Transilvania din Brașov, ISBN: 978-606-191442-5
Societatea Română de Etnofarmacologie, Momente de bilanț, Proiecte de perspectivă
Autori: Angela Mărculescu, Gheorghe Olteanu
Editura: Brașov 2021, ISBN 978-973-0-34593-2
2019
Metode enzimatice și imunologice de analiză. Note de curs
Autori: Bădărău Carmen Liliana
Editura: Editura Universității Transilvania din Brașov, ISBN 978-606-19-1071-7
2018
Ghid de bune practici agricole și de mediu în domeniul optimizării tehnologiei de cultivare a cartofului dulce
Autor: Diaconu Aurelia, Drăghici Reta, Cioloca Mihaela, Boiu Sicuia Oana, Mohora Angela, Croitoru Mihaela, Paraschiv Alina, Drăghici Iulian, Dima Milica, Coteț Gheorghe
Editura: Editura SITECH, Craiova, 2018, ISBN: 978-606-11-6626-8
Aplicații ale chimiei coloidale în industria alimentară. Coloizi alimentari
Autor: Bădărău Carmen Liliana
Editura: Universității Transilvania din Brașov, 2018, ISBN 978-606-19-1071-7
Utilizarea metodei hidroponice de cultură pentru obținerea minituberculilor de cartof
Autor: Andreea Tican
Editura: Universității Transilvania din Brașov, 2018, ISBN 978-606-19-0981-0
Aspecte generale privind cultivarea in vitro a cartofului dulce (Ipomea batatas L.)
Autori: Mihaela Cioloca, Andreea Tican, Monica Popa
Editura: Art Soleil Braşov, 2018, ISBN 978-973-0-27637-4
Ghid de bune practici pentru producerea si recoltarea sfeclei de zahăr Brașov
Editura: 2018, ISBN 978-9730-28283-2
Autori: Ioan Gherman, Daniela Donescu, Victor Donescu
2017
2016
2015
BIOTEHNOLOGII ALIMENTARE. NOTE DE CURS
Autori: Badarau Carmen Liliana
Editura: Art Soleil, Brasov, 2015
Producerea cartofului pentru consum timpuriu în judetul Dâmbovita
Autori: Andreea NISTOR
Editura: Universitatii Transilvania din Brasov, Brasov, 2015
Producerea cartofului pentru amânta prin utilizarea tehnicilor „in vitro”
Autori: Andreea NISTOR
Editura: Universitatii Transilvania din Brasov, , 2015
2014
REZULTATE PRIVIND CULTIVAREA CARTOFULUI OBtINUT DIN SAMÂNTA BOTANICA ÎN ROMÂNIA
Autori: Mihaela CIOLOCA, Zoltan MOLNAR, Maria IANO?I, Ion BOZESAN
Editura: Editura Transilvania Expres, ISBN 978-606-634-111-0, Brasov, 2014
Producerea cartofului pentru consum timpuriu în judetul Dâmbovita
Autori: Andreea NISTOR
Editura: TIPOTEX , ISBN 978-606-19-0622-2, Brasov, 2014
COD DE BUNE PRACTICI AGRICOLE SI DE MEDIU
Autori: Nicoleta CHIRU, Andreea Marinela NISTOR, Mihaela Adriana CIOLOCA
Editura: TIPOTEX, Brasov, 2014
2013
Producerea minituberculilor de cartof prin metoda culturilor pe diferite substraturi industriale
Autori: Andreea NISTOR, Nicoleta CHIRU, Monica POPA
Editura: TRANSILVANIA EXPRES, ISBN 978-606-634-050-2, Brasov, 2013
Aspecte tehnologice privind producerea cartofului pe cale generativa
Autori: Mihaela Adriana CIOLOCA
Editura: TRANSILVANIA EXPRES, ISBN 978-606-634-049-6, Brasov, 2013
2012
Prof.dr.doc. Matei Berindei, 90 de ani de la nastere
Coordonatori: Sorin Claudian CHIRU, Gheorghe OLTEANU, Victor DONESCU
Editura: TRANSILVANIA EXPRES, ISBN 978-606-634-041-0, Brasov, 2012
Conservantii alimentari – limite si performante
Autori: MaRCULESCU Angela, BADARAU Carmen
Editura: Universitatii TRANSILVANIA, ISBN 978-606-19-0042-8, Brasov, 2012
Biochimia produselor alimentare
Autori: MARCULESCU Angela, BADARAU Carmen Liliana
Editura: Universitatii Transilvania din Brasov, Brasov, 2012
2010
2008
CONFERENCE OF EUROPEAN ASSOCIATION FOR POTATO RESEARCH (Iulie 6 – 10.2008; Brasov;Romania) Potato for a changing world: 17-th triennial Conference of European Association for Potato Research
Autori: Sorin Chiru, Gheorghe Olteanu, Costel Aldea, Carmen B?d?r?u
Editura: Universitatii TRANSILVANIA, Brasov, 2008
Horticultura României de-a lungul timpului
Autori: Stefan N., Glaman Gh., Oslobeanu M., Pomohaci n., Popescu V., Rusu C
Editura: Academiei Române, ISBN 973-27-1732-5, Bucuresti, 2008
Hortus, nr. 10, Productia si cercetarea stiintifica la cultura cartofului din România în contextul european actual Hortus, nr. 10
Autori: Chiru S., Olteanu Gh. Asanache Elena Laura
Editura: Agricol?, ISBN 978-973-87656-5-8, 55-60, Bucuresti, 2008
AFIDELE (Insecta, Homoptera) din România, plantele gazda, limitatorii naturali si modalitati de reducere a populatiilor
Autori: Ciochia, V., Moise, C., Mustata, Gh., Mustata, M., Maniu, C., St?nescu, C., Teodorescu, I., Buiuc, M., Toader, V. & Donescu, D.
Editura: Pelecanus, ISBN 978-973-87505-5-5, Brasov, 2008
Tehnologie modernizata pentru plantele agricole specifice din tara Bârsei, cultivate în rotatii, cu scopul instalarii starii de agroclimax
Autori: Gh. Clotan, V. Mocanu, V Cardasol, I. Gherman, R. Taus, Victoria Mocanu
Editura: Tipotex , Brasov, 2008
2007
2005
Combaterea integrata a bolilor si daunatorilor din cultura cartofului
Autori: Botoman Gheorghe, Ianosi Ioan Sigismund
Editura: VALAHIA, Bucuresti, 2005
Managementul tehnologic al culturilor si daunatorilor din cultura cartofului
Coordonatori: Sin Gheorghe
Autori: Chiru Sorin, Gherman Ioan
Editura: CERES, Bucuresti, 2005
2004
Combaterea buruienilor din culturile de cartof (ghid practic)
Autori: Ianosi Ioan Sigismund, Botoman Gheorghe
Editura: PHOENIX, Brasov, 2004
2003
2002
2001
Managementul producerii cartofului
Autori: Nan I.
Editura: PHOENIX, Brasov, 2001
2000
Cartoful timpuriu si de vara
Coordonatori: Chichea Ion
Editura: ALMA, Craiova, 2000
Kis konyva burgonyarol
Autori: Szabo I.
Editura: PRISMA, , 2000
1999
1998
Substante naturale biologic active (vol III) Substantele pectice
Autori: Neamtu GAVRIL, Badarau Carmen Liliana
Editura: Genesis Tipo, ISBN 973-9387-08-X, Cluj-Napoca, 1998
1997
Memoratorul hortiviticol. Cultura cartofului
Autori: Ianosi S., Ianosi Maria, Bozesan I., Berindei M., Plamadeala B., Popescu A.
Editura: PATRONATUL HORTICULTURII DIN ROMANIA, Bucuresti, 1997
Cultura cartofului timpuriu
Autori: Berindei M.
Editura: Fermierul Român, Bucuresti, 1997
1996
Ghid practic de protectie a cartofului
Coordonatori: PlamadealaBoris
Autori: Daniela Donescu, Enoiu Maria, Frîncu Georgeta, Boris Plamadeala, Aurelian Popescu.
Editura: CERES, Bucureati, 1996
A burgonya termesztese
Autori: Berindei M.
Editura: Fermierul Român, Bucuresti, 1996
1995
Cultura cartofului
Autori: Berindei M.
Editura: Fermierul Român, Bucuresti, 1995
1989
Cultura cartofului în judetul Dolj
Autori: Chichea I., Schutz Maria, Diaconu Marin, Marinica D., Pomacu P.
Editura: Craiova, 1989
1987
Protectia cartofului. Boli, daunatori, buruieni
Coordonatori: Boris Plamadeala
Autori: Cojocaru Nicolae, Cupta Ion, Donescu Daniela, Enoiu Maria, Frîncu Georgeta, Gorea Tanasie, Olteanu Gheorghe, Piticas Gheorghe, Plamadeala Boris, Uszoges Andrei.
Editura: CERES, Bucuresti, 1987
Cartoful, banalitate sau miracol
Autori: Catelly T
Editura: CERES, Bucuresti, 1987
Ghidul fermierului. Cultura cartofului
Autori: Berindei M.
Editura: CERES, Bucuresti, 1985
1984
Cultura cartofului în gospodariile populatiei
Autori: Berindei M.
Editura: CERES, Bucuresti, 1984
1982
Mecanizarea lucrarilor în productia de cartof
Autori: Berindei M., Bria N., Bredt H., Cupsa I., Ianosi S., Muresan S., Blaga L., Dragusanu V., Frîncu Georgeta,Hagianu D., Lavric A., Man I.,Mezabrovsky I., Moteanu Fl., Popescu A., Stamate V., Uszeges A.
Editura: CERES, Bucuresti, 1982
1981
Eficienta cheltuielilor de productie la culturile de câmp
Autori: Socol I.
Editura: CERES, Bucuresti, 1981
1980
Protectia sfeclei de zahar
Autori: Ciochia V., Codrescu Ana, Dumitras Lucretia
Editura: CERES, Bucuresti, 1980
1977
Modernizarea tehnologiilor agricole. Cultura cartofului
Autori: Ieronim Socol
Editura: CERES, Bucuresti, 1977
Zonarea productiei de cartof
Autori: Berindei M.
Editura: CERES, Bucuresti, 1977
1976
Organizarea productiei de cartof în România
Autori: Ceausescu I., Berindei M.
Editura: CERES, Bucuresti, 1976
1969
Cartoful
Coordonatori: Constantinescu Ecaterina
Autori: Constantinescu Ecaterina, Velican V., Radulescu E, Berindei M., Slusanschi H., Bretan I., Catelly T., Pop I., Bretan Cecilia, Fodor I., Bria N., Tanasescu Eugenia
Editura: Agrosilvica, Bucuresti, 1969
Conditionarea si pastrarea produselor agricole
Autori: Bucurescu N., Hustiu I., Muresan S., Slusanschi H., Stanescu Z.
Editura: Agrosilvica, Bucuresti, 1969
1968
Agrotehnica cartofului
Autori: Berindei M.
Editura: Redactia revistelor agricole, 1968
1965
Cultura cartofului
Autori: Constantinescu Ecaterina, Berindei M., Torje D., Perceali GH.
Editura: Agrosilvica, Bucuresti, 1965
.vc_custom_1502446254953{margin-right: -50px !important;}