The Record of The Results of the Research – Development Activities
In accordance with the provisions of Order no. 3845/06.05.2009 (Annex 1) regarding the Results of the Research- Development Activity Register
| Nr. fișă de evidență |
Denumirea proiectului |
| 1 | Proiectul ADER 4.1.1.: “Obținerea de soiuri noi de cartof cu capacitate superioară de răspuns la stresul abiotic și biotic prin utilizarea determinismului genetic al unor caractere de toleranţă” |
| 2 | Proiectul ADER 5.1.1.: „Cercetări privind controlul virotic la cartoful pentru sămânță și studiul comportării unor linii și soiuri românești de cartof la noi virusuri cu potențial dăunător ridicat în contextul schimbărilor climatice” |
| 3 | Proiectul ADER 5.1.2.: “Cercetări privind producerea de minituberculi în condiții de izolare specifice” |
| 4 | Proiectul ADER 5.2.2.: „Cercetări privind elaborarea unui sistem inovativ de monitorizare a afidofaunei și a sistemelor de monitorizare, control și testare a calității biologice la cartoful de sămânță” |
| 5 | Proiectul ADER 6.1.1.: „Cercetări privind utilizarea nămolului tehnologic, rezultat din procesarea sfeclei în fabrica de zahăr, ca amendament pentru corectarea pH-ului pe solurile acide” |
| 6 | Proiectul ADER 8.2.1.: „Testarea capacității de combinație a celor 3 linii autohtone de curcă”; |
| 7 | PN 19 32 01 01: “Metoda inovativă de obținere a liniilor de ameliorare la cartof cu rezistență genetică la Phytophthora infestans utilizând cisgeneza”; |
| 8 | PN 19 32 01 02: “Optimizarea unor metode de protecție antivirală a cartofului pentru sămânță, prin utilizarea de tratamente cu uleiuri esențiale, în scopul obținerii de material sănătos adaptat noilor condiții climatice din Romania”; |
| 9 | PN 19 32 01 03: „Utilizarea liniilor provenite din sămânță botanică de cartof cu scopul identificării unor genotipuri de perspectivă, în contextul schimbărilor climatice la nivel global”; |
| 10 | PN 19 32 02 01 : „Monitorizarea bolilor foliare și de depozit la cartof în contextul schimbărilor climatice și studiul influenței patogenilor asupra parametrilor de producție și de calitate”; |

